Ga verder naar de inhoud

Iedereen roze vanbinnen

De collectie ‘don’t hide, we are all pink on the inside’.

Kantelpunt: het punt waarop we stoppen met het verbergen van onze emoties en klaar zijn om ons open te stellen, kwetsbaar, oprecht en eerlijk. Niet verstoppen, we zijn allemaal roze van binnen.

Charlotte

Acrylverf - 60 x40 cm - wit aluminium kader 50 x 70 cm met passe-partout

september 2021

Dit is Charlotte. Al kon het net zo goed een ander meisje zijn. Als het dan toch Charlotte is, dan roep ik met dit schilderij op om Charlotte in jezelf te zoeken. Dat meisje van 9 jaar nog helemaal vers in haar denken en zijn en verwonderd over de natuur, de mensen, de hele wereld. Onbevangen, zorgzaam (voor anderen en vergeet jezelf niet), speels, enthousiast, naturel, bewust, emotioneel, vol vertrouwen, leergierig, prachtig.

Katie

Acrylverf - 60x40cm - wit aluminium kader 50 x 70 cm met passe-partout - mei 2021

Verstop je niet. De wereld zou een pak rooskleuriger zijn als we ons allemaal wat kwetsbaarder zouden opstellen. Dat zou zo krachtig zijn! Want we zijn allemáál roos vanbinnen.

Kim - hugs

Acrylverf - 60x40cm - wit aluminium kader 50 x 70 cm met passe-partout - maart 2022

Dat je dit wel voelt zonder uitleg ook.

Sal

Acrylverf - 60x40cm - wit aluminium kader 50 x 70 cm met passe-partout - maart 2022

Toen deze juffrouw op mijn blad verscheen, geschilderd met de restjes verf van het schilderij ‘Hugs’, moest ik onbewust denken aan
Lisbeth Salander. Personage uit de Millennium reeksen van Stieg Larson. Het is al lang geleden dat ik de boeken las, maar ze is me altijd bijgebleven.

donker, intrigerend, fascinerend.
Ge vraagt u af wat haar verhaal is.

Pink?

De kleur is bedoeld om het idee te versterken, een extra dimensie te geven aan de dynamiek in het werk en in elk geval de aandacht nog meer op het onderwerp en de emotie te leggen.
Ik werk graag met deze twee of drie basiskleuren. Magenta (roze) en blauw voelen voor mij krachtig en puur. De essentie. Back to basic.

Roze is ook de kleur waar ik als kind een echte afkeer van had! Dat was zo meisjesachtig. Barbies waren roze en ik had niets met Barbies. En dus zéker niets met roze! Hihi. Weerstand!

P!nk is dan weer een artiest die mij enorm heeft geïnspireerd. In 2019 zag ik haar live op Werchter. En ze heeft mijn leven veranderd. Ik stapte van die wei en wist één ding wel zeker: ik ging meer mezelf zijn.