Ga verder naar de inhoud

Wil je ook een tekening?

Je vindt hieronder tarieven en wat praktische info. Lees het graag even door.
Laat me even weten wat je graag wil en we bekijken samen wat er kan.

Tarieven

Op basis van de vraag stel ik een prijs op.

Hieronder vind je richtprijzen voor portrettekeningen.
1 persoon op A4 – 150€
1 persoon op A3 – 190€
2 personen op A3 – 240€
2 personen op A2 – 300€
3 personen op A2 - 345€

Aantal personen, grootte van het werk en gebruikt materiaal bepalen de prijs.

Contacteer me op sarahtresignie@gmail.com of via andere kanalen op Facebook, messenger, whatsapp, instagram, …


Praktisch

Hoe groot kan die tekening?
Dat bepaal jij helemaal zelf. Alles van A5 tot A0 is mogelijk. Hou ermee rekening dat de tekeningen nog ingekaderd dienen te worden en de kader dan vaak groter is dan de tekening. Vraag zeker mijn hulp hierbij. Enkele vbn, al zijn andere afmetingen zeker ook mogelijk:
A0 is 120 op 80cm
A1 is 80 op 60cm
A2 is 60 op 40cm
A3 is 40 op 30cm
A4 is 30 op 20cm
A5 is 20 op 15cm

Hoe ga je te werk?
Ik teken meestal met potlood voor portrettekening tot max A2 (voor meerdere personen). Vanaf A2 of groter teken ik met houtskool. Per persoon ben ik toch makkelijk 2 à 3u aan het tekenen. Alvorens te starten heb ik ook wat voorbereidend werk (schetsen, compositie bepalen, ...). Als ik bijna klaar ben, kan ik indien gewenst feedback vragen. De bedoeling is immers dat u de personen goed herkent. Kijk naar de voorbeelden voor mijn stijl: ik werk herkenbaar, met een zekere dynamiek en diepte, echter niet hyperrealistisch.

Moet ik dan komen poseren of kan dat gewoon een foto zijn?
Ik werk meestal op basis van foto’s. Kies je een foto, let er dan op dat hij scherp is, van voldoende kwaliteit en met een mooie lichtinval. Ik kan je zeker advies geven. Bij meerdere personen hoeven de mensen niet allen op 1 foto te staan (al is dat wel aangeraden voor een mooie dynamiek tussen de personen). We kunnen foto’s combineren. Ik heb graag meerdere foto’s van de geportretteerde(n) om een beter idee te krijgen van mimiek en karakter. Persoonlijke gegevens worden goed beschermd. Foto's worden alleen gebruikt voor het tekenen van het portret. Ik deel geen persoonlijke informatie van u met andere mensen of bedrijven.

Heb je geen goede foto? Voor een meerprijs kunnen de geportretteerden ook komen poseren voor mijn lens en neem ik foto’s om er een mooie tekening van te maken.

Levertijden
De levertijd is afhankelijk van de grootte van het werk, de hoeveelheid bestellingen die ik heb en mijn beschikbare tijd. U dient minstens op een week te rekenen, maar ik probeer een werk toch klaar te hebben binnen de vier weken na akkoord over de bestelling. Vraag er mij zeker naar!

Betalingswijze
Ik maak een factuur op bij beëindiging van de tekening.
Op de prijs dient geen btw betaald te worden, daar ben ik voorlopig van vrijgesteld. Betalen kan liefst online. Ik kan u indien gewenst een betaalverzoek sturen. Ik dien tevens over uw naam, voornaam, adres en rijksregisternummer te beschikken.
Verzendkosten zijn niet inbegrepen in de prijs. Inlijsting of passe-partout zijn evenmin inbegrepen, voor een meerprijs kan ik dit wel voor u regelen.

Afhalen of verzenden
Afhalen kan in mijn atelier.
Verzenden kan ook, met een garantie tot 500€. Dit gebeurt bvb door middel van een verzendkoker die goed afgesloten is met een deksel, of in een kader beschermd met bubbelwrap in een kartonnen doos. Verzendkosten zijn niet inbegrepen in deze tarieven. Kaders ook niet.

Publicatie
Ik krijg graag uw toestemming om het werk te publiceren op mijn persoonlijke website, deze website of indien er een nieuwe website wordt opgericht, alsook op mijn sociale media (Facebook, instagram,…). Dit kan uiteraard in overleg gebeuren.