Ga verder naar de inhoud

schermtijden in Wakkerzeel

Op 30 april en 1 mei brengen Niki, Sarah en Kristof eindelijk hun wereld naar de pastorie van Wakkerzeel. Kom kijken, genieten en tekenen.

Op deze pagina:

  • een tentoonstelling?
  • ‘Schermtijden’ uitgelegd
  • praktische informatie
  • hoe geraak ik in de pastorie van Wakkerzeel
  • is er nog wat te beleven in Wakkerzeel?

Een tentoonstelling?

Vorig jaar kondigde ik fier mijn eerste tentoonstelling ‘schermtijden' aan. Door Covid hebben we ze moeten uitstellen en nu sta ik te popelen om mijn collecties te laten zien en u te verwelkomen.

De tentoonstelling zal doorgaan in de pittoreske pastorie van Wakkerzeel, met dank aan de gemeente Haacht. Dit is een plek waar mijn tekeningen helemaal tot hun recht zullen komen.

Ik werk voornamelijk met potlood, houtskool en acrylverf op papier. Qua grootte variëren de tekeningen van A5 (een halve A4) tot A0 (120cm!) en dat geeft meteen een ander gevoel aan het gehele plaatje. Het loont dus best de moeite om te komen kijken!

Alle werken zijn te koop. Prijzen staan meestal reeds vermeld op deze website. Ter plekke kan je zeker een prijslijst ontvangen en wie weet een mooie korting!

Welkom!

schermtijden

Samen met Kristof Ribus en Niki Verschueren, presenteren we jou ‘Schermtijden’:

Tijd met ‘schermen’ - inspiratie haal ik uit mijn eigen ervaringen, mensen die ik ontmoet heb in de voorbije veertig jaar en ook wel uit film, tv series, documentaires, diepte-interviews, boeken, … figuren die me iets geleerd hebben over mezelf, over mensen, de samenleving. Ik teken nadien met referentiebeelden die ik op mijn tablet vind, van het wereld wijde web of van mijn eigen fototoestel en leg daar vervolgens mijn eigen ervaringen en gevoelens in. Terwijl ik teken, 'kijk' ik graag naar human intrest programma's (al is het meer luisteren dan kijken). Die synergie helpt mij om het juiste gevoel in mijn tekeningen te steken.

‘Scherm-tijd’ - In onze samenleving voelt het soms erg moeilijk om te laten zien wie je echt bent en hoe je je echt voelt. Als tiener liep ik in een heel andere samenleving rond dan de tieners van vandaag. Toch voel ik dat je ware zelf laten zien niet enkel voor mij een hele uitdaging was (en is). Dat is het vandaag nog steeds! Met de komst van sociale media, misschien zelfs nog meer. In mijn werk zoek ik naar die momenten die een kantelpunt zijn: het punt waarop we stoppen met het verbergen van onze emoties en klaar zijn om ons open te stellen, kwetsbaar, oprecht en eerlijk. Met deze beelden wil ik mensen inspireren. Letterlijk de emoties laten zien en losweken. Want kijk toch hoe mooi dat is! Zie je de schoonheid?

Wat doet het met jou? Wie ben jij? Laat jezelf zien aan de wereld. Op jouw manier! Wie kan jij inspireren?

Praktische informatie

Waar?

Pastorie van Wakkerzeel, Pastoriestraat 13 in 3150 Wakkerzeel (Haacht)

Wanneer?

Weekend van 30 april en 1 mei

Van 11u tot 18u op zaterdag en van 10u tot 17u op zondag.

Is het voor iedereen?

Toegang is gratis.

Je kan ook komen tekenen! Een leuke uitstap mét kinderen dus.

Honger of dorst?

In Wakkerzeel kan je iets drinken of eten in 't Schuurke (zaterdag vanaf 16u, zondag vanaf 10u30).
In Haacht vind je ook nog Café Maritime (langs de vaart), de Engelenburcht, het Brouwershof e.a.

Hoe geraak ik in Wakkerzeel?

Pastorie van Wakkerzeel

Pastoriestraat 13, 3150 Wakkerzeel (Haacht)

Met de auto: bereken je route via google maps. Wakkerzeel ligt in Haacht, niet ver van Leuven. Parkeren kan je vooraan en in de straatjes meteen rond de pastorie.

Met het openbaar vervoer: De pastorie is bereikbaar via het station van Haacht waar je een Blue Bike kan nemen en op een kleine 20min sta je in Wakkerzeel. Let op, er zijn werken: neem de Neerstraat, vervolgens Nieuwstraat en via de sportvelden van Den Dijk rijd je naar het dorp van Wakkerzeel.

Is er nog wat te beleven in Wakkerzeel?

Het zal wel zijn!

Wakkerzeel ligt in een prachtige omgeving die zeker een wandeling waard is en niet zomaar één: de kunstdorpwandeling. De kunstdorpwandeling leidt je door het pittoreske Wakkerzeel, ooit genomineerd als kandidaat 'Mooiste dorp van Vlaanderen'.